Hvordan dyrke potitter

På østre Åmot hadde vi i sommer høsthveite over et stort areal. Men rett bak låven lå det i gamle dager en brønn, som nå er gjenfylt. Likevel er terrenget litt innhølt, slik at akkurat her gikk hveiten ut i isbrann i vår. Da fant vi på at her kunne vi anlegge en liten grønnsak- og potetåker. 120 Beate settepoteter ble lagt i fire rader. Hestehakka har blitt brukt igjennom sommeren til å mølle og radrense. Nå sist lørdag (18.09) var det tid for å ta dem opp. Fram med Edv. Bjørnerud maskintorretnings kastehjulsopptaker for hest fra omkring 1940. Den er for lenge siden mosifisert til traktor. Vi har en stående en veterantraktor som passer til oppgaven; en 1969-modell Volvo 400 på 48 hk. Ustyret funker som om det skulle være nytt! Smågutta Sondre (3) og Sjur (7) var svært forundret over hvor mange poteter vi nå fant i bakken. Vi var enige om at det 120 poteter nå var blitt til over tusen og mer enn det! 

Dette er praktisk opplæring i naturbruk og historie. Og så så fine poteter da!

med hilsen
Tor Laache

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *